Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Lekkage dak

Uw dak lekt, wat moet u doen? U bent hier op het juiste adres om erachter te komen! Wij vertellen u alles wat nodig is om te weten hoe u moet handelen bij een lekkage van uw dak.

Wat te doen bij een lekkage van uw dak


Bij een lekkage van uw dak, is één van de meest belangrijke dingen die u kunt doen, het voorkomen van verdere schade aan uw bezittingen. U moet gelijk proberen het water op te vangen met iets, emmers, pannen, noem het maar op. Daarnaast is het belangrijk meteen even foto’s te maken van de situatie, zodat wij kunnen beoordelen wat er aan de hand is. Hiernaast is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering, hier vertellen wij meer over in het kopje “Lekkage dak verzekering”.

Lekkage schuin dak


Bij een lekkage van een schuin dak kunnen er verschillende oorzaken zijn maar vaak is het toch iets met de dakpannen. Gescheurd, gebroken, of er gewoon helemaal niet meer als er ook maar iets is met uw dakpannen zult u dat meteen merken. Ook kan het zo zijn dat er iets mis is met de dakgoot of de hemelwater afvoer. Dit zal allemaal eerst onderzocht moeten worden voordat wij actie kunnen ondernemen.

Lekkage plat dak


Bij een lekkage van een plat dak ligt de oorzaak bijna altijd bij de verwering van het dakleer of het bitumen. Het dak krijgt veel te maken met de zon, met kou of met de regen. Zo kan het ook zijn dat als uw dakgoot en afvoeren niet goed functioneert, dat er dan een laagje water op het dak blijft staan, dit is niet goed voor het dak. Het bitumen kan namelijk niet tegen dit laagje water erop en dit zal de verwering alleen maar sneller laten gaan. Niet alleen is dit zo, als er een hogere waterlaag begint te vormen op het dak, zou het ook door de voegen heen naar binnen kunnen komen. Dit kan ook bij het lood/zinkwerk aan de zijkanten naar binnen sijpelen. Naast al dit, kan het ook nog zo zijn, dat door de verwering, het dakleer uitdroogt. Als dit gebeurt komen er scheuren in het dakleer waar helaas ook lekkages door zullen ontstaan.

Lekkage dakraam


Bij een lekkage van uw dakraam kunnen er vele verschillende oorzaken zijn. Vaak is één van de oorzaken een lekkende schoorsteenaansluiting. Dit kunnen wij gelukkig verhelpen op korte termijn. U kunt ook nog kijken of het door uw dakpannen komt, als er teveel ruimte tussen de dakpannen zit dan kan dat de lekkage veroorzaken, ook kan het natuurlijk lekkage veroorzaken als een dakpan gebroken is. Als dit allemaal niet het geval lijkt te zijn, kunt u altijd kijken of er nog iets verstopt is. Een verstopte dakgoot zal voorkomen dat het water op de goede manier weg stroomt en dit zal dan natuurlijk een lekkage kunnen veroorzaken.

Lekkage dakkapel


De oorzaak van een lekkage bij uw dakkapel kan vaak gevonden worden in het niet goed aangesloten zijn van verschillende onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kozijnen, de pannenkap of de dakbedekking. Het is heel lastig om te zien waar het precies vandaan komt, ook is waar het water te zien is niet altijd een indicatie dat de lekkage zich daar bevind. Om goed de lekkage op te sporen zullen we toch even langs moeten komen, gelukkig kan zo’n lekkage bijna altijd door ons gevonden worden en meestal ook direct verholpen worden.

Lekkage dak opsporen


Als wij komen om een lekkage bij uw dak op te sporen, zal dat vaak betekenen dat wij het dak op moeten, al helemaal bij een schuin dak is het zo dat er van binnen uit eigenlijk geen conclusie te trekken valt over waar de lekkage van afkomstig is. Het is wel belangrijk dat u ons van tevoren zoveel mogelijk informatie geeft, doormiddel van foto’s en andere informatie. Zo is het bij een lekkage van een plat dak heel belangrijk dat wij weten precies waar deze zit, zit hij in het midden of juist aan de zijkant van het platte dak. Ook moeten wij nog rekening houden met het feit dat het eventueel de afvoer van het dakwater zou kunnen zijn.

Lekkage dak repareren


Het repareren van uw dak lekkage zullen wij sowieso kunnen doen, één van de meest belangrijke dingen voor u is natuurlijk op welke termijn dit zou kunnen. Dit hangt zeker af van de grootte van het probleem. Al heeft u een schuin dak en is er iets mis met een dakpan, dan zouden wij die gelijk kunnen vervangen al is deze dakpan op voorraad bij ons of al heeft u een reserve. Een verstopte hemelwaterafvoer zou ook direct kunnen worden verholpen. Alleen zou het ook zo kunnen zijn dat er iets mis is met de integriteit van uw dak. Dit is een wat grotere klus die met de hele constructie van uw dak te maken heeft. Dit kunnen wij ook doen, maar hier moet wel een vervolgafspraak voor gemaakt worden.

Lekkage dak verzekering


Iedere verzekering heeft hun eigen voorwaarde, ook qua inboedel. Hierom is het lastig van ons om van tevoren hier iets over te zeggen, het is belangrijk dat u zelf contact op neemt met de verzekering. Over de polis is het ook aan te raden het direct met de loodgieter erover te hebben. Wij kunnen u wel vertellen dat het vaak zo is dat de dak lekkage zelf niet gedekt wordt door uw verzekering, maar de schade door deze lekkage wel, dit is zo, tenzij er een storm met windkracht hoger dan 7 is geweest waaraan u uw dak schade hebt te danken. Een lekkage die afkomstig is van de buren kan ook geregeld worden via de aansprakelijkheidsverzekering.

Lekkage dak kosten


De kosten van uw dak lekkage zullen zwaar afhangen van wat er precies aan de hand is. Alles bij ons wordt op regiebasis gedaan, dus als u een kleine klus heeft zal dat snel klaar zijn en zullen de kosten dus ook beperkt zijn. Helaas is het wel zo dat als het blijkt dat de klus een grote klus is, die te maken heeft met uw dakconstructie, zal dit natuurlijk een grotere klus worden, met ook meer kosten eraan verbonden. Wat deze kosten precies zijn kunt u zien op onze tarieven pagina
Tarieven
 
Loodgieter Lekkage Dak
Loodgieter Lekkage Dak
Loodgieter Lekkage Dak
Loodgieter Lekkage Dak

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot