Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419 Nu bereikbaar!
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Cv leiding verroest

Lekkage aan een roestige cv leiding, wat nu?

Meestal zie je het roestige plekje wel zitten op de cv leiding of radiator, maar denk je “dat komt wel een keer” En dan ineens op een dag ligt er een plasje water op de grond. Dan heb je dus te lang gewacht en moet er toch met enige spoed een loodgieter langskomen om de lekkage te verhelpen. Als er corrosie op je cv leidingen zit is dit natuurlijk al een teken dat er iets niet helemaal goed zit. Vaak zit het op de stalen verwarmingsbuis bij de knelkoppelingen.
Wat ook een veelvoorkomende klacht is, is dat de designradiator in de douche roestplekken begint te vertonen. Dit komt dan vaak voor bij de ontluchtingspunten bovenop de radiator. Omdat deze punten slecht zichtbaar zijn, kom je er meestal pas achter als het echt begint te lekken.
 

Reparatie roestige cv leidingen

Als je een roestige plek ziet op je cv leidingen of aansluitingen van je radiatoren, dan doe je er goed aan om een loodgieter in te schakelen. Het is een beetje als het wel bekende gezegde: waar rook is, is vuur. Zo zou je met roest kunnen stellen: waar roest is, is water (lekkage).
Hier hebben wij onze specialisten klaarstaan om de roestige cv leidingen te verwijderen en weer nieuwe leidingen aan te leggen.
Als de leidingen niet in het zicht liggen, wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van kunststof cv leidingen. Voordeel van deze leidingen is dat ze sowieso niet kunnen gaan roesten. 
Mochten er roestige plekken op aansluitingen zitten, dan kunnen we dit uiteraard ook verhelpen. Vaak is dan de leiding ook aan voor een deel aan vervanging toe en zal ook de aansluiting in de vorm van een koppeling of puntstuk vervangen moeten worden. Deze zijn dan door de roestvorming aangeslagen en zien er dan niet meer zo netjes uit.
Onze loodgieters hebben de standaardmaten stalen cv leiding met bijbehorende koppelingen normaal gesproken in de bus. Standaardmaten voor cv leidingen in een woonhuis zijn 12 mm, 15 mm en 22 mm. De grotere maten van 28 mm en 35 mm komen eigenlijk alleen voor in de grotere woningen of in bedrijfspanden.
De meest gebruikte kunststof cv leidingen zijn Henco, Wavin, VSH, Uponor en Dyka.
Loodgieter Cv leiding verroest

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot